Ervaringen

Ankie

Sam is met zijn passie en liefde voor de natuur, oeroude cultuur en Sarden de perfecte gids. Dat met zijn gevoel voor humor, intuïtie en lekker eten maakt elke vakantie met Sam onvergetelijk!

Ankie

Monique (rechtsonder)

Na het ontbijt trokken we erop uit om krachtplekken te bezoeken en de bijzondere oerenergie ervan te ervaren door middel van meditaties en stiltewandelingen. Sam weet ongelofelijk veel te vertellen over de 3000 jaar oude geschiedenis van het eiland en doet dat met aanstekelijk enthousiasme! Er was gelukkig ook ruimte voor spontane acties. Reden we voorbij een markt? Hup, lekkers inslaan voor bij de picknicklunch. We hebben veel plezier gehad en vooral ook mooie, intense, bijzondere ervaringen met elkaar gedeeld. Ik ben zo blij dat ik indertijd de knoop heb doorgehakt om mee te gaan!! Ik voel me sterker en energieker dan ooit tevoren. Ik ga een volgende keer graag weer mee!! Sardinië voelt als een nieuw soort ‘thuis’. Heimwee…

Monique

Sam heeft me “zijn” eiland laten zien, flamingo’s bij een meer, laten proeven van heerlijke pure gerechten en ons ingewijd in de geheimen van de prehistorische Nuraghes. Steeds opnieuw bracht hij ons in vervoering met mooie verhalen. Maakte ons met sprankelend enthousiasme gretig om op pad te gaan voor een bezoek naar nog (onontdekte) bijzondere heilige of kracht plekken. De combinatie met Hannie als Biodanza-begeleider maakte het compleet. Beiden waren ook erg klantgericht en hebben grote moeite gedaan om het ons naar de zin te maken – wat ze fantastisch is gelukt.

Jan

Mariëlle (2nd lef)

Wat een krachtige mix! De zon zien opkomen tijdens een langzame mindful run op een prehistorische hoogvlakte, om een rotskaap of door het vochtige vruchtbare land en wijnvelden: magisch. We sliepen diep en aten zo gezond en dronken geweldige huisgemaakte wijn en likeur op de agriturismo. Na het ontbijt gingen we eropuit, op zoek naar de antieke energie op het eiland, samen met uniek mooie mensen. Met mijn accu volledig opgeladen kwam ik heel sterk weer terug thuis.

Marielle

Hein

Ik had niet verwacht dat het zo bijzonder zou zijn: de onovertroffen excursies van Sam naar betoverende plekken op het eiland, die speciaal door Sam waren opgespoord. Sam is heel avontuurlijk en houdt ervan om ontdekkingen te doen en dingen uit te zoeken. Dat vind ik geweldig, vooral omdat hij tegelijk ook heel plezierig gezelschap is en onderhoudend kan vertellen over waar we zijn of waar we doorheen trekken. Sam: ga zo door. Ik verheug me nu al op de volgende vakantie met jou.

Hein

Hanny (3 keer co-producent)

Sam, je hebt niets teveel gezegd over de pracht en de magie van Sardinië. We hebben zo heerlijk vertoefd in de natuur bij de krachtplekken, we konden allemaal zo, in ruste, genieten van de zuivere en intense energie. Wil je dit en de prachtige helende werking van de natuur ook ervaren, dan kan ik je een reis met Sam zeker aanbevelen. Hij is 3 x mijn fantastische en gezellige gids geweest op mijn biodanza-vakantie’s op zijn prachtige Sardinië.

Hannie

Indra

De kans om met Samuele te gaan met een klein groepje greep ik met beide handen. Feehuizen, Reuzengraven, Kristal strand, Obsidiaan berg, een waar geschenk was deze reis voor mij. Sardinië is veel mooier dan ik dacht. Het eten heeft smaak. Hilarische momenten aan tafel elke avond weer. Samuele is de beste reisgids voor Sardinië.

Indra

Karina

In Sardinië vind je jezelf terug, ook als je jezelf niet kwijt was. Het is een voorrecht om gegidst te worden door Samuele. Het is avontuurlijk zonder ernaar op zoek te gaan, het gebeurt gewoon. Ik raad iedereen aan mee te gaan en je over te geven aan het grote GENIETEN.

Karina

Lambrini (midden)

Heel leerzame reis en toch heel ontspannend. Tot in de puntjes verzorgd. Leuke gesprekken in de auto of bij het avondeten met lekkere verse Sardische gerechten bij een lekker wijntje en likeur. Een reis om nooit te vergeten. Teveel om op te noemen. Echt een aanrader! Op naar Sardinië!

Lambrini

Bon

We gingen met Sam mee op een tour in oktober langs allerlei dorpsfeesten, ook een wijnfeest. We vertellen iedereen hoe leuk het was om met Sam op stap te zijn, met al zijn passie en kennis van Sardinië en zijn unieke verleden. Sam, zeer bedankt voor een onvergetelijke reis!

Bon

Dienie (80, 2e links)

Wat is er nou mooier dan een gids die in hart en nieren Sardanees is en ons gewoon in het Hollands rondleidt? Die sfeer en zorgzaamheid! Sam is een uitstekende gastheer, verzorgt ook nog es lekkere picknicks!

Dienie (75+)

Ine

Zo inspirerend! Op onze hardloopvakantie deden we iedere ochtend aan hardloopsessie in combinatie met het zien van zoveel schoonheid op Sardinië. Ik heb het geproefd, ervaren en voelde me echt gelukkig! Sam weet echt alles van Sardinië en… van hardlopen.

Ine

Hanne-Claire

In West-Sardinië verbleven we in een nog pure plek en eigenlijk zou ik dit niet moeten delen… Sam was een inspirerende, vitale en intelligente gids, en nog bescheiden ook. Ik ga heel graag nog eens mee!

HanneClaire

Loes

Wow, wat een warm, liefdevol, krachtig gevoel kreeg ik hiervan! Om te koesteren en nooit te vergeten. Waren het de prachtige historische plekken, de sinaasappelbloesemgeur, het geweldige eten en drinken? Want een energie en kracht!

Loes

Ria

Nou, ik heb veel gereisd in mijn leven, maar dit was top. Alleen al dat mooiste, beste, meest romantische ontbijt in mijn hele leven! Dank je, Sam, dat je het allemaal zo goed regelde. Ga met Sam mee en je zult aangenaam verrast zijn.

Ria

David

Met veel plezier hebben we genoten van Sams grote gidskwaliteiten en diepe kennis van elke hoek en elk gebruik op het eiland. Ook mijn zoon was onder de indruk van zijn geweldige servicegerichtheid en brede kennis, waar we ook heen gingen. We genoten van allerlei landschappen, prachtige bergen en kregen veel uitleg over de cultuur, geschiedenis en we kwamen op plekken waar we ook het lokale leven konden zien. Bijvoorbeeld de zeer gastvrije schapenbellenmakers, compleet met koffie. Dankzij Sams passie voor Sardinië kwamen we op plekken die we zelf nooit gevonden hadden, zoals een van de beste kleine wijnmakers op het eiland. Sam speelt altijd in op je persoonlijke wensen, hij is vriendelijk, grappig en servicegericht en heeft ervoor gezorgd dat we hier heel lang aan terug zullen denken.

David

Ineke

Net terug van een heerlijke week op Sardinië, tintel ik nog na. Hoe inspirerend was dat! Elke dag in de bus op weg naar prachtige oeroude prehistorische plekken, verstilde bossen vol obsidiaangesteente, mooie stranden, bloeiende velden, flamingo’s op een verstild meer. En dat allemaal in een week! En op zijn tijd was er een fijne ijs- en koffiestop. Je doet niet enthousiast, je bent echt en oprecht. Iedere keer voelde en zag ik de passie en liefde waarmee je over jouw eiland vertelt, en met jouw Sardijnse roots komt dat echt van binnenuit.

Liesbeth (midden)

Een prachtige meditatieweek op Sardinie met Sam Pitzalis als reisleider van Keep Alive Tours. Sam is volop in verbinding met de cultuur, natuur en de mensen van Sardinie, waar zijn roots liggen. Op welke plek we ook kwamen, Sam is altijd in voor een verdiepend en verbindend gesprek. Voor nieuwe gezichtspunten, voor avontuur, voor uitwisseling, voor delen. ‘Pauzeer en Ontspan vaker’ werd deze reis mede verzorgd door co-creator Marleen Smits, meditatiecoach. Drie keer per dag op fantastische plekken meditaties gedaan in diverse vormen. Mijn verwachtingen voor deze reis: ‘humor, genieten en diepgang’ zijn helemaal bewaarheid. En tegelijk was deze reis bedoeld als verkenning voor een mogelijke co-creatie met Sam. En het kan niet anders dan een JA zijn. De samenwerking gaat plaatsvinden in juni 2019, met het thema: V/M, de ontdekkingsreis van de Vrouw/Man in jouzelf: verheldering, heling en verdieping in jouw eigen V/M-balans.

Elly (2x mee, 80+, links)

Ik ging met Sam mee met 5 andere positieve vrouwen. Die waren allemaal jonger dan ik, ze hadden mijn dochter wel kunnen wezen. Ik was al eerder met Sam meegeweest, dus ook al kwakkel ik een beetje, ik durfde toch mee. Dankzij het gezonde eten in het agriturismo, de goede lucht en Sams positrieve benadering en praktische looptips, heb ik zelfs heuvels opgelopenen met hele steile erbij ook. Nooit gedacht dat ik dat nog zou kunnen. De eerste dagen lieop ik met een stok, en de laatste dagen dus zonder. Mijn zelfvertrouwen is hoger dan ooit en ik ga graag nog een keer met Sam mee. Terug thuis zegt iedereen dat ik zo vitaal ben en zo goed loop. Nou, ik weet dus hoe dat komt!

Coco (rechts)

Heerlijke week gehad, hele fijne balans tussen meditatie en op pad naar mooie en zeer interessante plekken. Door de meditaties terug naar jezelf en nog meer verbonden met de natuur, waardoor het evenwicht tussen activiteit met de groep en met jezelf zijn vanzelfsprekend ontstond. De actieve, deskundige en zeer betrokken begeleiding van Sam en Marleen opende nieuwe werelden. Prettige Agriturismo met heerlijk eten en warme atmosfeer. Nieuwe kennis ook opgedaan omtrent veelzijdig Sardinië!

Monique (4e keer)

Geniet nog na van een mooie reis met voldoende rustmomenten maar ook mooie bezoeken aan stadjes, museum, nouragha’s, en geweldige picnics. Festival in Pula was een topper. En, last but not least de B&B was helemaal goed. Veel dank aan jou en Marleen voor een mooie reis.

Henny (co-producer)

Mijn droom om een retraite te organiseren is uitgekomen! Samen met Sam Pitzalis van Keep Alive Tours heb ik eind maart de eerste Journey to Purpose georganiseerd. Een doel hebben in je leven, weten waar je elke dag voor op staat is een van de belangrijke elementen van de Blue zone om gelukkig en gezond oud te worden, een Plan de Vida hebben. Succesvolle mensen weten zich te omringen met mensen die tot dezelfde ‘tribe’ behoren, met mensen die in hetzelfde geloven. Ook belangrijke elementen van de Blue zone. Ik ben heel blij dat ik Sam heb ontmoet en dat we er samen in geloofden dat we een heel mooie business retraite konden organiseren. Wat binnen enkele maanden werkelijk is gerealiseerd. Sam had het fantastisch voorbereid, hij wist precies welke locaties de diverse sessies echt tot verdieping zouden brengen. Binnen 24 uur kwam de opmerking uit de groep ‘hoe is het mogelijk dat zo snel zo’n sfeer is ontstaan”, De sfeer van veiligheid werkten diep door bij de deelnemers: een ongekende intensiteit, onderlinge band, opbouwende hulpvaardigheid en zorgzaamheid en helderheid waren het resultaat. Het was zeer goed communiceren & afstemmen met Sam, creatief, faciliterend en vertrouwend, ook op basis van veel levenservaring. Onze eerste co-productie was top, en ik beveel Keep Alive Tours dan ook zeer van harte aan om mee samen te werken! Onze volgende co-productie (13-20 oktober 2018) is er eentje om echt naar uit te kijken.

Onne

Deze week stond voor mij gelijk aan 2 maanden de pelgrimsroute naar Santiago de Compostela lopen. Ik heb mijn koers weer helder en kan weer verder op mijn levenspad. De warmte en oprechtheid van alle deelnemers hebben mij laten voelen dat ik niet alleen sta in dit avontuur.

René

Tijdens mijn Journey to Purpose met Henny Aben en Saskia, Ruud, Jose, Fabian en Sam, heb ik geleerd om dichter bij mezelf te blijven, trouw te blijven aan mijn eigen keuzes en de droom die ik heb te verwezenlijken: de wereld een beetje fitter maken en een fijn leven voor mijn geliefde Heidi en mijn kindjes. En daarom omring ik me vooral met mensen die me daarin steunen en die positief kritisch durven te zijn.

Nelleke

Mijn meivakantie met Keep Alive Tours naar Sardinië is echt een van de mooiste in mijn leven geweest! Sam bracht ons naar prachtige plaatsen in de natuur, dorpjes en archeologische plekken die ik zelf nooit had gevonden, anders. Hij tolkte voor ons met mensen ter plekke, hij spreekt uitstekend Italiaans en is houdt heel diep van Sardinië. Allemaal perfecte ingrediënten voor een diepe connectie met het eiland en de mensen. Ik was ook blij met de vele rustmomenten, soms deed ik lekker wel mee met een meditatie en soms lekker niet. Rust. Zo fijn dat ik me niet hoefde te bekommeren om goed gezond eten en een idyllische plek om te slapen! Ieder dag was als een cadeautje en dat  oor een eerste keer voor mij zo op deze manier reizen! Meteen al de eerste dag weet je dat je kunt ontspannen, gewoon zien op welke prachtige plek je nu weer terechtkomt. Persoonlijk waardeerde ik het zeer dat Sam een mindful walking coach is, en dankzij zijn tips qua ademhaling, lichaamshouding en positief denken liep ik gewoon wél zo’n berg op, ontspannen, zonder stress. Ik voel nog steeds die glimlach op mijn gezicht. Je hebt ons echt verwend, Sam!

Nelleke

Richard

Ik was al eerder met een Sam-groepje meegeweest, maar nu wilde ik graag dat hij een tour samenstelde voor mij en mijn vrouw. We kregen een maatwerkprogramma waardoor we op unieke plaatsen sliepen en aten, bijzondere dorpsfeesten bezochten in de Barbagia-streek, opmerkelijke bouwwerken van ver voor Christus bewonderden, compleet met nog veel meer tips ook tijdens onze reis. We hebben heel veel gezien en toch hadden we nog lekker de tijd om door de natuur te wandelen. We hebben twee zulke mooie weken gehad in de bergen en aan de kust, genoten van de Sardische traditionele keuken én van prachtige Sardijnen. Zeer aan te raden!

Richard

José

Wat ben ik dankbaar dat ik deze Journey to Purpose heb mee mogen maken, op Sardinië. Ik ben weer in contact gekomen met mijn gevoel, mijn fantasie en mijn waarden.

Saskya (2e rechts)

Deze Journey to Purpose was voor mij echt lifechanging.

Ruud

Ik nam deel aan een Journey to Purpose georganiseerd door Henny en Sam. Op zoek naar je Why, waarom je wat doet, wat zijn je drijfveren en wat is je doel in het leven. Vertrouwen opbouwen, inspirerend en motiverend voor je omgeving zijn.  Werken aan je doelen, (her)ontdekken van kernwaarden, je motivatie. Overwinnen van je angsten, uitdagingen aangaan. En dat in een prachtige omgeving met unieke plekken op Sardinië. Ik vertrok met 8 onbekenden en keerde terug met dé Tribe.

Lidy

We hebben Sardinië ontdekt door een route te volgen die Sam/Keep Alive Tours speciaal voor ons had uitgezet. Op maat, op basis van wat wij leuk vinden. We sliepen op bijzondere plekken, aten heerlijk, bezochten spectaculaire plekken, die we alleen zelf echt nooit hadden gevonden. Kortom: een onvergetelijke ervaring. Zeer aanbevolen!

Lidy