AVONTUUR SARDINIË

SPECIALITEIT: VERSCHOLEN PARELS

Typisch, zo’n bordje. Daar moet je het dan mee doen, als je het bordje al vindt… Het ‘leidt’ wel naar een van de vele verborgen schoonheden op Sardinië.
Vaak plekken waar ik zelf ook drie keer naar moest zoeken. Dat voorwerk deed ik al voor je, in de hitte, soms zelfs grimmig vastberaden.
Laat je gezellig ontspannen door mij brengen, zonder al dat zoeken: extra genieten.

UNIEKE MENSEN

Vind je het leuk om bijzondere Sarden te ontmoeten? Meestal met een bijzonder beroep of hobby, veelal verbonden met hun land en cultuur. Prachtig kunnen ze ons stadsmensen inspireren qua (over)levenskunst. Ze staan ergens voor, en voor de duvel niet bang. Heel vindingrijk zijn ze vaak, en nog bescheiden erover ook.
Behalve ik nu dan 🙂 Ik laat het je graag zien!

SARDISCHE SYMBOLIEK EN MATERIAAL

Het hangertje hier, een moedergodinnetje ‘nagemaakt’ van Het Zwarte Goud van Sardinië, obsidiaan. Hier alleen al zijn zulke mooie verhalen verbonden, die je laten beseffen dat je niet zomaar ergens bent, hier.

Tsja, alleen al de ruim TIENDUIZEND prehistorische tempels, torens, bronnen, monumentale graven, rotsgraven op het hele eiland – net iets kleiner dan Nederland – maken Sardinië uniek. Plus de verfijning op die plekken, als je het nodige weet, hè. Met plezier vat ik onderweg de boeken voor je samen die beweren dat Sardinië ietsje meer was dan men nu denkt. Verbluffende verhalen, avontuurlijke denkbeelden soms, brengen tot leven, dichtbij. Ik heb een voorkeur voor de bijzondere plekken, soms juist verstopt in de aarde, zoals zelfs een van de oudste labyrinten op aarde! Sardinië is een absoluut uniek tempeleiland in de hele wereld. Zelfs aan de bekende langs de snelweg rij je zo voorbij, laat staan aan de onbekende, vaak zeer afgelegen, veel puurder, stiller, mooier. Ga mee en je verliest geen tijd met (3 x zoeken) ook… Let’s go!

GA MEE OP AVONTUUR, INCL. SPONTANE ONTDEKKINGEN, EN…
…sta tussen de pure mooie mensen:

locals

…geniet van unieke, diep krachtige plekken:

altare-santo-stefano

…geniet van onbekende schoonheid:
santuantinegalleria

…maak bijzondere gelegenheden mee:

…ervaar gastvrijheid en puur natuur zorgzaamheid!

…doe soms echt schokkende archeologische ontdekkingen! Ergens in een weilandje ligt dit, 30 meter, zeker 3000 jaar oud:


…bereik indrukwekkende toppen na niet eens zo ver lopen:


…begrijp – doordat ik direct voor je tolk – de verbluffende zeezijdeweefster die je na een klik aan het werk ziet en hoort. Kom je zo terug?

HET IS MIJN EERSTE NATUUR
‘Sam is heel avontuurlijk en houdt ervan om ontdekkingen te doen en dingen uit te zoeken. Dat vind ik geweldig, vooral omdat hij tegelijk ook heel plezierig gezelschap is en onderhoudend kan vertellen over waar we zijn of waar we doorheen trekken.’

GRAAG, PUUR NATUUR

‘Je doet niet enthousiast, je bent echt en oprecht. Iedere keer voelde en zag ik de passie en liefde waarmee je over jouw eiland vertelt, en met jouw Sardijnse roots komt dat echt van binnenuit.’

Mag ik je tippen qua Avontuur?