Loading Events

SARDINIË WIJN ROADMOVIE MET DA ROBERTO EIND OKTOBER 2018

dagoverzicht

  • DAG 1: Naar wijndorpsfeest dat weekend, centraal: eerste gezond-100-wijn: Mandolisai.
  • DAG 2: Via ‘centrum van de wereld’ naar Michelinsterdorp, met topwijnselectie, plus sterrenhoogvlakte
  • bezoek:
  • DAG 3: Huiswijnmakersbezoek lokaal
  • DAG 4: Naar centrum-rechts: de tweede gezond-100-wijn: Cannonau
  • DAG 5: Via wereldtop-messen naar wereldtop ‘Romeinse’ wijn
  • DAG 6: Via mysterieus altaar naar Vermentino-topgebied.
  • DAG 7: Terug naar vliegveld, met natuurbezoek onderweg.
BOEK OF STEL JE VRAAG?
JE EIGEN GROEPJE?

MET ITALIAANSE WIJNIMPORTEUR EN RESTAURATEUR DA ROBERTO

Zeg maar gerust een wijn-roadmovie dwars door het nog onbekende centrum van Sardinië. Met bezoeken en verhalen rond vier diverse wijndruiven, wijnbouwers die van zich doen spreken. Langs verscholen plekken uit de prehistorie die elders wereldberoemd zouden zijn. Genieten van de rust ver van de gebaande paden. Vanuit agriturismi en B&B’s die staan voor ambachtelijkheid, huiselijkheid en kwaliteit. 

HOOGTEPUNTEN


Bezoek het jaarlijkse traditionele dorpswijnfeest rondom een van de gezond-100-wijnen op Sardinië. Met demonstraties en proeverijen.

Bezoek het pas ontdekte ‘centrum van de wereld’, op het snijpunt van deze exact identieke bollen, langs de befaamde 40 graden breedtegraad.

Ontbijt bij de dame die het beste ontbijt ter wereld maakt.

Laat je verwennen in het al 6 jaar achtereen Michelinsterrestaurant, zeer verscholen in een klein dorpje, met 5 topwijnen.

Stap duizenden jaren terug in de tijd, wandelend in een mysterieus reuzengraf, het toneel van droomceremonies, zegt men.

Onder dikke sterrenstelsels. Sardinië heeft de donkerste nachten in Europa.

Ontmoet allerhartelijkste Sarden die staan voor topkwaliteit als als huiselijke kok of ‘gewoon’ self-made de meesterbewerker van plaatselijk zwart goud zijn.

Sta versteld van zo’n 40 meter lange constructie, bizar maar duidelijk genoeg, elders ter wereld vast een wereldattractie, hier niet eens aangegeven. In natuurrijke stilte, verwondering.

Ontmoet de enige vrouwelijke traditioneel Sardische messenmaakster, ze maakt topstukken, de internationale wachtlijst is lang, maar wie weet… Inclusief fraai wereldmessenmuseum.

Proost samen met de uroloog die topwijnmaker werd, op basis van een plaatselijke druivensoort nog rechtstreeks uit de Romeinse tijd.

Daal veilig af in het prehistorische rotsgrafcomplexje waar een van ‘s werelds oudste labyrinthen te zien is. En dan… het inspirerende verschil tussen een labyrinth en een doolhof.

Bezoek Vermentino-wijnbouwers vanuit een traditioneel en verfijnd agriturismo. Het stadje in de buurt heeft niet voor niets nogal een wijnmuseum….

Dwaal in een Western-landschap langs rotsgraven en bijzonder geërodeerde rotsformaties naar een van Sardiniës grootste mysteries. Dé plek voor een wijntje bij zonsondergang, in een gouden gloed.

LOGISTIEK

VERTREK
-
van Schiphol: zaterdag 20 oktober 2018, en terug op zaterdag 27 oktober 2018.
PRIJS:
-
inclusief vlucht, en voor 7 overnachtingen in authentiek verfijnd Sardische agriturismi of B&B met meerwaarde, gezamenlijk vervoer op het eiland, alle maaltijden en lokale wijn en gezellige lunchpicknicks, een wijnkenner en een Sardinië-kenner – beiden Hollands maar met trotse Sardische roots – die live voor u tolken, alle excursie naar bijzondere Sardische plekken en personen en wijnen, persoonlijke inspiratie om de 9 gezond-100-Blue Zone-regels ook zelf toe te passen: 1950 euro.
BOEKEN:
-
via overboeking naar Stichting Escrow, in verband met uw STO-reisgarantie
-
MAAR EERST: bel 0031-6-11 33 45 11 (Sam, logistiek Sardinië) of 06-87 36 04 66 (Roberto, wijn)

More information?

Your wish now is? I’m here to help. Don’t fancy a group? We compose your private version too: own people, own period.
Which of the 2 buttons is for you?
Group question?
Private version question?

Your Sardinia
inspiration, here.