Loading Events

KROKUSVAKANTIE 2019-KIND-OUDER-WEEK – MET MEDIATOR MARION NEELEMAN

dagoverzicht

  • DAG 1: Wie en wat ben ik en waarom ben ik hier? Wat laat ik graag achter me? Bij wie en/of bij wat? Ceremonie bij sterrenhoogvlakte.
  • DAG 2: Hoe spreek ik mezelf toe, persoonlijk, en in mijn gezin of groep? Oefenen bij en diep in tempels onderweg naar thuisbasis voor de week. Vuurceremonie.
  • DAG 3: Wie of wat zijn je vaste grond onder de voeten? En je Plan B? Klautertocht naar regiocentraal hoogtepunt. Overgave aan berg, wind en zon.
  • DAG 4: Slijpen aan je manier van doen. Hoe alleen? Hoe samen? Hoe kun je het samen voor elkaar breien? Ceremoniële messenmakers.
  • DAG 5: Bij en om mysterierotsen: wat neem je positief mee, wat laat je negatief achter. Bewust daar, daar is de rots voor? Briefceremonie.
BOEK OF STEL JE VRAAG?
JE EIGEN GROEPJE?

VOOR DE RELATIE: DICHTER BIJ ELKAAR

Voor de relatie, relaties, dichter bij elkaar, doen we deze week leuke dingen die ook nuttig zijn. Niet soft, wel nuttig, speels, stoer, creatief en… op een manier die je ook het bijzondere van Sardinië laat meemaken. Zoals Sardinië uniek is, anders dan Italië, is ook elke gezinssituatie uniek, met vele manieren om er iets moois van te maken. We wisselen uit, doen oefeningen, leren, waarderen, samen. Je krijgt echt duidelijk zicht op een duurzaam goede relatie, er komt zeker iets moois uit. Waarom dacht je dat Marion Neelemans mediation-praktijk zo heet: De Uitkomst!

HOOGTEPUNTEN

Marion: ‘Wanneer? Kom als het bijv. na een scheiding ‘beter kan’, op school, alcohol, vrienden. Ik ben er dan voor je kind en laat het met respect voor elkaar zeggen wat dwars zit. Als ouder heb je dan een mooie kans om te onderzoeken of dat wat je kind wil of mist, uitvoerbaar is. Niet uitvoerbaar? Ook dan brengt het hier tot elkaar. Je kind weet dat er – ondanks het gebeurde – veel liefde is. In veiligheid en in respect. Stel je vraag maar: 06-22 92 00 88.’

Torens kun je gebruiken om je erin terug te trekken of… als startpunt voor verkenning, met overzicht. Niet toevallig slapen we hierin, op een boerderij die ook andere kamers heeft, hoor, je mag kiezen. Die andere zijn in voormalige paardenstallen: vrije en wijze geesten, die dieren! Star tafelvoetbalspel en soepel buitenspel, kampvuur met verhalen. We bakken er samen iets moois van bakken.
De botte bijl of het fileermes gebruiken, of sierlijk kalm bewerkend bijsnijden, schaven, lichtelijk aanpassen, met respect en goede bedoelingen. We bezoeken niet voor niets de meestermessenmakers van Sardinië. Cool om in je hand te houden, en dan?
Er is veel natuur om ons heen, meren, bergen, bomen, dieren. We zoeken het bewust op, met gesprekken die vanzelf komen, uitwisseling in de natuur gaat vaak beter zonder tafel ertussen, toevallig, gaandeweg. We zijn erbij en helpen elkaar, en de inzichten en positieve voornemens onderweg en op de top blijven je bij. Perfecte plekken, in de natuur ook, om achter te laten wat je niet naar huis wilt nemen. Figuurlijk dan, hè!
De relaties tussen verschillende generaties zijn er om kalm op te kunnen vertrouwen. Hoe bouw je samen vertrouwen op, extra, hoe brei je er samen een mooi leven van? Bij al die verleidingen en oude manieren van doen, die er zeker zijn. Maar hier ga je makkelijker positief kiezen.
Uiteindelijk willen we allemaal lang en gelukkig leven. De gezonde 100-jarigen op Sardinië (en 4 andere vergelijkbare plekken elders op aarde) doen 9 dingen onbewust goed, alle 9. Wij gaan met vertrouwen kleine aanpassingen zien in ons leven, van onze houding, van onze manier van doen. Starre dingen breken eerder: halen de 100 jaar niet.
Ja, we zien ook tierelantijnen die we thuis niet zien, best een ander leven, maar we gaan zeker de voordelen zien van diversiteit: meer keuzes in je leven en in je gedrag, in je manier van kijken. Opeens worden andere dingen ook mooi, want ze zijn toch geen bedreiging, gewoon een andere manier, en duidelijk heel goed bedoeld. Wat pik je eruit op, uit nieuwe dingen: inspiratie!
De agriturismo waar we zitten is vriendelijk, menselijk, aardig, voelt goed, lekker ruim, kalme sfeer, een paar lieve dieren die al heel veel mensen hebben meegemaakt. Ook zij doen het goed. Er zijn in elke kamer twee losse bedden en een eigen badkamer en toilet. Ontbijt en diner is hier. De lunch picknicken we gezellig samen in de natuur, natuurlijk fijn samen.

Logistiek

-
Je moet enkel de vlucht erbij regelen, en ik help je gratis om dat goedkoop te doen: info@keepalivetours.com. In wat je mij en Marion betaalt zit verder vrijwel alles. Alleen je eigen afwijkende drankjes niet. Verder wel alle ontbijten, lunches en diners en entrees en transfers en excursies en… wel twee coaches, plus de inspiratie die ook je reisgenoten gaan geven. Zeker! Denk aan 1500 euro als je alleen komt en aan 1400 als je met zijn tweeën komt.
info@keepalivetours.com, 06-11 33 45 11
-
We vliegen Brussel-Charleroi-Cagliari, kan dan niet anders; maandag 25 februari weg en 1 maart terug, voorjaarsvakantie midden-zuid. We kunnen samenreizen erheen!
Prijs
-
is dus maximaal 1500 euro, inclusief alle gezamenlijk geboden maaltijden dus ook gezamenlijke picknicklunches & geboden tafeldrank, gezamenlijk vervoer op het eiland, persoonlijke introductie en kennismaking en begeleiding, dagelijks excursies, en vluchtticketservice (maar niet de vluchtprijs, want die stijgt naarmate de boeking later is).
Het weer
-
Kan zomaar 20 graden zijn, of sneeuw. Sowieso met een ander uitzicht en licht dan in koud Holland…
Sfeer
-
Beetje weinig jongens en mannen hier. Ga mee! Zo gezellig wordt het sowieso, in een groter busje natuurlijk.
-
Ook al kennen de mensen elkaar nog niet, de sfeer is tot nu toe steeds vanzelf uitstekend! En de huisgemaakte mirto en het werkelijk fenomenale Sardische eten zijn op zich al de hele reis waard.
-
sun-op-giara
Bel met vragen
-
06-11 33 45 11
-
mail info@keepalivetours.com. Duidelijke taal.
-
Het wordt mooi!!!

More information?

Your wish now is? I’m here to help. Don’t fancy a group? We compose your private version too: own people, own period.
Which of the 2 buttons is for you?
Group question?
Private version question?

Your Sardinia
inspiration, here.