Loading Events

MET ELSA VAN DER DRIFT (EXPLORE YOUR ENERGY): OVER MOED, RONDOM DE 1 EURO HUIZEN IN HARTJE SARDINIË

dagoverzicht

  • DAG 1: aankomst en transfer; sessie eigen moedige momenten; je moed-board.
  • DAG 2: wat durfde je niet, en nu?
  • DAG 3: moedige Hollanders op Sardinië: RTL4-families en locals.
  • DAG 4: mislukte moed; Sardische toch doorzetters.
  • DAG 5: Passietest & nieuwe moed.
  • DAG 6: bewuste ontspanning bij Sardische vriendelijk-vrolijke moedproefjes.
  • DAG 7: transfer en inspirerend bezoek onderweg.
BOEK OF STEL JE VRAAG?
JE EIGEN GROEPJE?

GROTE BESLISSINGEN & MOED, IN A GOOD MOOD

Grote beslissingen in ons leven. Soms komen ze samen, en dat zorgt dan dat we niets doen. Hoe breng je de moed op, hoe hou je goede moed, en bij dat alles ‘a good mood’? Onder meer bezoeken we deze week de moedige Nederlandse families die met gezin en al een eigen bouwval restaureren in het Sardische binnenland, huizen ‘voor 1 euro’. Een nieuw leven. Grote knopen doorgehakt. Hoe gaat het met ze? Ga mee op ontdekking van dit project en deze bijzondere streek, op vele manieren inspirerend juist ook rondom het thema van deze week.

HOOGTEPUNTEN

Dagelijks een workshop rondom dit thema door Elsa van der Drift, van Explore your Energy: professional op het gebied van persoonlijke energie, persoonlijke passie en persoonlijke moed, ook als ondernemer. Haar workshops zijn altijd inspirerend en wijs en nuttig

Daaromheen Sardinië-illustrerende inspirerende bezoekjes, ontmoetingen, met moedige Sarden en… Nederlanders daar dus.

Want ga er maar aan staan! Bouwvallen, en / maar is het de moeite waard? En de alternatieven?

Inspiratie over zeer gezond oud worden, waar ze juist in deze streek zo goed in zijn. Hoe hou je makkelijk goede moed als je hun voorbeeld wilt volgen?

Ontdekking van een verbluffend onbekende oude beschaving op Sardinië zo’n slordige duizend jaar VOOR de Romeinen. En hun béétje overdreven… 🙂 Elders een gigantische attractie, 30 meter lang, hier eenzaam en alleen in de natuur. Geen bordje, geen uitleg. En raad eens waar hij naar wijst? Verbluffend!

Gewoon schitterende natuur, zoals het er duizenden jaren geleden ook uitzag. Geen structuur van wandelpaden op Sardinië, mooi genummerd, zoals in de Alpen en Corsica: wildernis.
We verblijven in een agriturismo waar een man moedig én meesterlijk omgaat met alle uitdagingen, prachtig verbonden met omgeving en samenleving.

De vriendelijk-menselijke kamers (geen oppervlakkige poespas, alles zelf gebouwd, steen na steen, kalme sfeer) hebben een eigen douche en toilet, een gezamenlijk terras voor de deur, met uitzicht rondom, ook op het zwembad 60 meter verderop. En zijn geweldige zelfgemaakte zaagmachine voor tafels uit één stuk, die hij goed verkoopt. Vindingrijkheid, gochme, moed!
Even een paar minuten lopen en je komt ook zo boven, met majestueus uitzicht over het grote meer en een groot deel van het eiland.
We ontbijten bij hem en dineren er ook, alle huiswijn is inclusief, je proeft likeurtjes, bijzondere plaatselijke producten, vaak ontstaan uit pure overleving en in de loop der eeuwen steeds verder verfijnd: rijke eenvoud, eenvoudige rijkdom. Ook zijn moedertje komt wel eens koken, smullen, maar hij heeft zelf heel goed opgelet!

Lunchen doen we veelal in de natuur, op mooie plekken, sereen, elkaar helpend, de goede gesprekken en uitwisseling komen vanzelf, of je maakt lekker foto’s of zo. Niets moet. Heb vertrouwen en heb moed.
We krijgen ook een beeld van de 9 Blue Zone-lifestylefactoren, die bijdragen aan een lang leven in zeer goede gezondheid:
Er kunnen zeven mensen mee, naast Elsa en mij, die de hele week je persoonlijke tolk gaat zijn. De groep is klein genoeg voor persoonlijke aandacht, groot genoeg voor diversiteit.
In graniet nog vóór de IJzertijd gehaald: mysterieuze ‘feeënhuizen’, of waar waren ze waarschijnlijk voor? Mooie verhalen!  Hoe dan ook: ze bestaan maar mooi al duizenden jaren, en je kunt er vaak nog in ook.

Dat je soms gewoon geen woorden hebt, als je er bij stilt staat.

Logistiek

DATUM:
-
zaterdag 22 tot 29 september 2018
VLUCHT:
-
Eindhoven-Alghero met Ryanair, of Amsterdam-Olbia met Easyjet of Transavia.
PRIJS:
-
rond de 1750 euro incl. BTW. Inclusief dagelijks cursus door Elsa van der Drift, rondom ‘grote beslissingen en moed’. Je betaalt op Sardinië enkel nog je eigen uitgaven onderweg en specifieke wensen aan tafel en eromheen.
Even sparren over de vlucht en locaties:
-
Sam Pitzalis: 06-11 33 45 11, info@keepalivetours.com
Over de workshops:
-
elsa@geestdriftnu.com
– Foto’s van 1-eurodorpje Ollolai op Tripadvisor.

More information?

Your wish now is? I’m here to help. Don’t fancy a group? We compose your private version too: own people, own period.
Which of the 2 buttons is for you?
Group question?
Private version question?

Your Sardinia
inspiration, here.