Loading Events

MET ELSA VAN DER DRIFT (EXPLORE YOUR ENERGY): OVER MOED, RONDOM DE 1 EURO HUIZEN IN HARTJE SARDINIË


Moedig, niet, de families die voor een RTL4-programma in het Sardische binnenland een huisje kopen voor 1 euro en er wat van proberen te maken! Het zijn natuurlijk bouwvallen, maar zij gaan er weer hart en ziel in brengen!

Wil je persoonlijk zien en voelen waar ze nou precies terechtkomen? Wat nemen ze mee, wat heb je hiervoor nodig? Wat zijn überhaupt de voorwaarden? Hoe gaat het met ze?

Ga mee op ontdekking van dit project en deze bijzondere streek, op vele manieren inspirerend, ook rondom het thema van deze week: MOED.

Met als doel ‘geïnspireerd thuiskomen, met extra goede moed & good mood’, na:

– dagelijks een workshop rondom dit thema door Elsa van der Drift, van Explore your Energy: professional op het gebied van persoonlijke energie, persoonlijke passie en persoonlijke moed, ook als ondernemer. Haar workshops zijn altijd inspirerend en wijs en nuttig.

– daaromheen Sardinië-illustrerende inspirerende bezoekjes, ontmoetingen, met moedige Sarden en… Nederlanders daar dus.

Want ga er maar aan staan:– inspiratie over zeer gezond oud worden, waar ze juist in deze streek zo goed in zijn. Wat heb je nodig om hun voorbeeld te volgen?

– ontdekking van een verbluffend onbekende oude beschaving op Sardinië zo’n slordige duizend jaar VOOR de Romeinen. En hun grandioze projecten en… resten:


Zou elders ter wereld wel toeristen trekken, niet? 30 meter lang, stenen muurtjes, vroeger wellicht overdekt? Men weet het niet eens, en er is niet eens een bordje dat wat uitlegt of toelicht… Zomaar een voorbeeld.

We verblijven een dorpje verder, in Gavoi, heel Sardisch duurzaam en inspirerend in een boerderijtje met een mooie Sard die alle moet kunnen, alle uitdagingen van zijn bedrijf, samenwerkend en zelf uitvindend, en altijd toch rustig en vriendelijk. En ah, hij heeft nog een zwembad aangelegd ook, zo mooi tussen de groenbeboste heuvels. Idyllisch!
De vriendelijk-menselijke kamers (geen oppervlakkige poespas, alles zelf gebouwd, steen na steen, kalme sfeer) hebben een eigen douche en toilet, een gezamenlijk terras voor de deur, met uitzicht rondom, ook op het zwembad 60 meter verderop. En zijn geweldige zelfgemaakte zaagmachine voor tafels uit één stuk, die hij goed verkoopt. Vindingrijkheid, gochme, moed!

We ontbijten bij hem en dineren er ook, alle huiswijn is inclusief, je proeft likeurtjes, bijzondere plaatselijke producten, vaak ontstaan uit pure overleving en in de loop der eeuwen steeds verder verfijnd: rijke eenvoud, eenvoudige rijkdom. En dat zie je op andere gebieden ook, hier, zul je zien!

Lunchen doen we veelal in de natuur, op mooie plekken, sereen, elkaar helpend, de goede gesprekken en uitwisseling komen vanzelf, of je maakt lekker foto’s of zo. Niets moet. Heb vertrouwen en heb moed.

We komen verrassend kwieke ouderen tegen, à la

We krijgen ook een beeld van de 9 Blue Zone-lifestylefactoren, die bijdragen aan een lang leven in zeer goede gezondheid:

We wandelen in schitterende natuur, in de heuvels, en je leert trucs om dat lichaamswijs te doen:


DATUM: zaterdag 22 tot 29 september 2018

VLUCHT: afhankelijk van de eerste deelnemers:
– Eindhoven-Alghero met Ryanair
– of Amsterdam-Olbia met Easyjet of Transavia?

PRIJS: op aanvraag


Er kunnen zeven mensen mee, naast Elsa en mij, die de hele week je persoonlijke tolk gaat zijn. De groep is klein genoeg voor persoonlijke aandacht, groot genoeg voor diversiteit.

Foto’s van Ollolai op Tripadvisor.

Lekker picknicken op zo’n plek:


 Aha, de befaamde Sardische madenkaas proeven 🙂


Even sparren over:
– de vlucht en locaties: Sam Pitzalis: 06-11 33 45 11, info@keepalivetours.com
– de workshops: vraag me ernaar: info@keepalivetours.com

Je betaalt op Sardinië enkel nog je eigen uitgaven onderweg en specifieke wensen aan tafel en eromheen. (Vegetarisch e.d. geen probleem!)

tempiesu-formaggio


madau

Wij rijden in een groter busje, hoor. Maar veelal is de sfeer aan het eind van de week zo:

Sardinie, herfst, opladen, mediteren, genieten

 

September 22 2018

Details

Start: 22 September @ 8:00 am
End: 29 September @ 5:00 pm