BLOEMEN & BLOEMISTEN OP SARDINIË, I.S.M. DEBBY KEESMAAT VAN SNIJDER BLOEMEN

Loading Events

BLOEMEN & BLOEMISTEN OP SARDINIË, I.S.M. DEBBY KEESMAAT VAN SNIJDER BLOEMEN

En… we bezoeken een bijzonder mooi bloemen- en plantenevent, met tientallen standhouders uit heel Italië en ruim 10.000 bezoekers in twee dagen, in een dorp dat ven oudsher sowieso bekendstaat als hét sinaasappeldorp, dus kun je je voorstellen wat een geur er hangt? Zwoele lucht!

Verder enkele winkels en groothandels rondom bloemen en planten, val snijbloemen tot sierplanten tot saffraankrokus: zakelijke inspiratie, vormen, kleuren, geuren, ingebed in een verkenning van dit voor Italianen ‘magische eiland’, langs:

– hele velden vol bloemen die niet enkel bont kleuren. Hier vind je nog dat ze intens geuren. In het voor de Romeinen al zo belangrijke binnenland van Sardinië (graanschuur!), zo’n 60 km boven de hoofdstad Cagliari.

Vanuit een geweldig agriturismo ook qua eten en sfeer, gelegen in de streek die ooit een van de grote graanschuren van het Romeinse Rijk was, dus nogal vruchtbaar…

– langs unieke prehistorische plekken, vaak in de wilde natuur en dus ook daar met vele diverse bloemen eromheen.

Plaatsen vroeger verbonden aan een prehistorische cultus, je waant je vele eeuwen weg van thuis, en intussen dwaalt onze blik van bijzonder bloemetje naar bloemetje. Eens even van dichtbij bekijken.

Je komt op laagvlaktes, hoogvlaktes, heuvels, zelfs bijna bergen, met verschillende ondergrond en eigen niche. Geen wonder dat de natuur zo divers is op Sardinië.

Zien we onderweg een mooi veld of iets anders natuurlijks dat ons opvalt: meteen stoppen. Grote kans dat we meteen ook onze de picknickplek te pakken hebben.

Ja, want naast het ontbijt en diner op de agriturismo, doen we bij de lunch een picknick steeds met Sardische producten. Zo bereid en onderling gedeeld dat het de mens ook sociaal en qua energie voedt. Meer dan vezels en mineralen, zo, ons eten.

Daar zit je dan, op zo’n veldje, tussen altijd leuke mensen, dankbaar voor. En je denkt: goh, dit is nog maar de tweede dag. En daar sta je dan op zo’n event met heel veel Sarden die in bloemen en planten geïnteresseerd zijn. En ik tolk! Zo maak je meer dan oppervlakkig contact.

Meegaan: info@keepalivetours.com. Je mag dan een aanbetaling doen en zo je plek reserveren.

WAAR: Centro Campidano, een rijke streek en nog net eens zo bekend. Veel en veel meer te zien dan enkel het Koningstorencomplex Su Nuraxi. Dat is wel groot, hoor, zeker, maar de kleine parels eromheen passen wat meer bij de vriendelijk bescheiden volksaard van de Sarden. Die intussen stilletjes grandioze dingen blijken te hebben gebouwd, ongelofelijk! Allemaal kleine dorpjes, geen steden, ook geen kleine.

VERBLIJF: in een agriturismo waarvan je de kokkin mee naar huis wilt nemen. Superaardige mensen, allemaal. Het eten van vanavond wordt geregeld ‘s ochtends binnengebracht door een broer of neef die het persoonlijk plukte. Men gunt elkaar en zichzelf goede pure ingrediënten van heel dichtbij. Hier geen ananas van ver weg of zo…

Zeer goede tweepersoonskamers, eigen douche en toilet, uitzicht op de bomen rondom het agriturismo, of op het zwembad en terras voor de deur.


BEGELEIDING:
– ik, ervaren, en zeer thuis in deze streek van mijn voorouders.
– een Hollandse die al tientallen jaren in de bloemen zit. Het is voor haar ook de eerste keer daar, dus ze gaat er ook met een kennersblik van genieten. En wij genieten intussen mee.

KOSTEN:
1500 euro.

Voor een volledig verzorgde week, dus:
– gezamenlijke transfers in busje van 9 personen van en naar vliegveld op Sardinië
– 7 overnachtingen in supergoed en nog puur agriturismo
– 7 ontbijten en 7 diners voornamelijk op het agriturismo, ietsje aangepast aan onze Nederlandse ontbijtwensen
– 7 Sardische picknicklunches in de natuur
– elke dag wandelend of per minibusje een excursie naar een prehistorische plek of monument (sommigen zeggen: krachtplekken, nou, wie weet)
– diverse bezoeken (live getolkt) aan karateristieke Sardische mensen die veel vertellen
– alle entreegelden (als die er zijn, want veel is gewoon vrij te bezichtigen, er is veels te veel om allemaal te bewaken of grondig op te graven.

VLUCHT:
De vlucht kan heel goedkoop zijn, en is extra, dus hoe eerder je besluit, hoe minder je daaraan betaalt. Ik help je graag! Per eind oktober kost een retour nog 40 euro…

Vliegen is vanaf Charleroi naar Cagliari, vrijdag 8 maart heen, vrijdag 15 maart terug! We blijven vooral langs de westflank van dit unieke eiland, zo klein als Nederland, maar zo groot als een continent op zich.

RUST:
Meestal zijn we na de excursie en lunch weer thuis om een uur of 16.00-16.30. Lekker ontspannen tot aan het eten om 19.00. We zitten op een heel fijne plek, je kunt er ook heerlijk dwalen over de landerijen, bijvoorbeeld naar die rotskaap met uitzicht rondom vanaf de hoogte.
Ach ja…

En we gaan vast een keer de hoogvlakte op, bij dat unieke stenen monument, om van een sterrenhemel te genieten zoals je je die voorstelt in Afrika.
Ach ja…

PUBLIEK:
meestal gaan er mensen mee die wel iets met persoonlijke ontwikkeling hebben, meestal 40 plus, al het nodige meegemaakt, altijd wel wat humor, vak professionals op hun eigen gebied, altijd een goede energie-uitwisseling, met aan tafel zomaar de slappe lach opeens, met mensen die je nog niet eens kende. Geen slappe-lach-garantie, helaas, wel altijd ook goede huisgemaakte likeur en wijn.

KORTING
Hoe meer mensen er meegaan, hoe lager de prijs voor iedereen wordt, eerlijk is eerlijk! Dus nodig een vriend(in) uit? info@keepalivetours.com